Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB geeft opdracht tot onafhankelijk onderzoek HollandBelgiumBid

KNVB Media
KNVB Media
22 december 2015, 10:15

Foto: KNVB Media

Het bondsbestuur van de KNVB heeft tijdens een vergadering op woensdag 16 december jongstleden besloten een forensisch accountant opdracht te geven tot onderzoek van het HollandBelgiumBid. Aanleiding is een artikel op 12 december in De Volkskrant, waarin het handelen van de KNVB en de KBVB in de poging het WK van 2018 naar de Lage Landen te halen, uitvoerig is belicht. Ondermeer komt daar aan de orde een betaling van 10.000 euro aan derden, die volgens de krant in strijd zou zijn met het geldend FIFA-reglement.

Alle beschikbare documenten zijn boven tafel gehaald en nader bestudeerd door juristen en controllers van de bond. Op basis van deze feitenreconstructie zijn er vooralsnog geen overtredingen geconstateerd. Om het beeld compleet te krijgen is de KNVB nog in afwachting van informatie van de KBVB. Verder zal de KNVB zich wenden tot de ethische commissie van de FIFA, welke het HollandBelgiumBid eerder beoordeelde en in orde bevond naar aanleiding van het integriteitsonderzoek van de Amerikaanse onderzoeker Garcia.

Vanwege de volledigheid en zorgvuldigheid laat de KNVB de genomen stappen toetsen door een extern accountantskantoor. De verwachting is dat dit proces in het eerste kwartaal van 2016 zal zijn afgerond.

Wanneer het onafhankelijke onderzoek is afgerond, zal de KNVB hiervan verslag doen. 


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen