Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Toelichting KNVB op artikel De Volkskrant

KNVB Media
KNVB Media
12 december 2015, 7:00

Foto: KNVB Media

De KNVB heeft kennisgenomen van de berichtgeving in De Volkskrant van zaterdag 12 december over de procedure rondom het WK-bid van Nederland en België in 2010. In het kader van zorgvuldigheid is de KNVB een onderzoek gestart waarin alle documenten rondom de procedure van het WK-bid grondig worden doorgelicht.

In een eerder stadium hebben de KNVB en de Belgische voetbalbond KBVB al meegewerkt aan een onderzoek van de Ethische commissie van de FIFA naar de toewijzingen van het WK 2018 en WK 2022. Het Belgisch-Nederlandse bid kwam volledig schoon uit het onderzoeksrapport, dat onder leiding stond van Michael Garcia van de Ethische commissie. De onderzoekscommissie bedankte de Belgische en Nederlandse organisatie zelfs voor hun volledige medewerking en transparantie. 'De Ethische commissie heeft geen problemen geïdentificeerd met betrekking tot het Holland/Belgium-bid’, valt verder te lezen in het rapport.

Reactie Harry Been

Harry Been, voormalig secretaris-generaal van de KNVB en bestuurslid van de stichting WK Kandidatuur 2018, zegt in een reactie: "Ik kan me niet herinneren dat wij in de stichting WK Kandidatuur 2018 ook maar iets onreglementairs voorbij hebben zien komen. De hele sfeer van de kandidatuur van België en Nederland destijds was er een waarin we het op onze eigen manier hebben willen doen. Dus netjes en binnen de perken, met relatief beperkte middelen wellicht, met veel inzet en enthousiasme en met een goed, doorwrocht plan. Wie zich de beelden van toen voor de geest haalt, zal geloven dat het ook echt zo gegaan is."

"Ik neem de vragen van deze krant uiteraard serieus en het onderzoek ook, dat zeg ik ook namens mijn vorige werkgever de KNVB. In Zeist worden de dossiers uit die tijd van het stof ontdaan en zo snel als mogelijk bestudeerd en beoordeeld. Met het resultaat daarvan zullen we ons melden aan de buitenwacht.''

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen