Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

OneLove prominent in FIFA23 van EA Sports

KNVB Media
KNVB Media
16 maart 2023, 20:00
0:34

OneLove is een belangrijke boodschap die het DNA van het voetbal raakt: voetbal speel en beleef je samen. - Foto: KNVB Media

Met de OneLove-campagne spreekt het voetbal zich uit vóór verbinding en tegen racisme en alle vormen van discriminatie.

Rondom de internationale dag tegen racisme en discriminatie (21 maart) gebeurt dit opnieuw in het betaald voetbal, amateurvoetbal en schoolvoetbal. Nieuw dit jaar is de toevoeging van OneLove aan de game FIFA23, in samenwerking met EA Sports. Spelers kunnen een speciaal OneLove-tenue vrijspelen, evenals een set aan stadionuitingen waarmee ze hun stadion in de game kunnen upgraden en zo hun steun voor de campagne kunnen laten zien.

🎮 | OneLove prominent in FIFA23 van EA Sports.

Voetbal speel en beleef je samen

OneLove is een belangrijke boodschap die het DNA van het voetbal raakt: voetbal speel en beleef je samen. De liefde voor het voetbal brengt miljoenen mensen bij elkaar. Dat is het mooie en unieke van voetbal. Racisme en discriminatie sluiten mensen uit en staan dus haaks op waar het voetbal voor staat. Met de uitbreiding naar FIFA23, bereikt OneLove nog meer (jonge) mensen.

Kracht van diversiteit

Naast de bewustwordingscampagne, bestaat OneLove ook uit een trainingsaanbod voor verenigingen gericht op de kracht van diversiteit. OneLove is een van de twintig onderdelen van het aanvalsplan van de Rijksoverheid, KNVB, Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie tegen racisme en discriminatie in het voetbal: Ons Voetbal Is Van Iedereen’.

Trainingsaanbod OVIVI voor verenigingen

In sterke verenigingen werken verschillen niet polariserend, maar wordt diversiteit omarmd. Vitale verenigingen geven nieuwe leden het gevoel dat ze welkom zijn en zorgen ervoor dat bestaande leden zich thuis blijven voelen. Het OVIVI trainingsaanbod is één van de punten uit het Voetbal is van Iedereen-aanvalsplan.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen