Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

IOC-award voor KNVB voor stimulering diversiteit

KNVB Media
KNVB Media
6 september 2017, 16:06

Bondsvoorzitter Michael van Praag ontving de Sport Beyond Borders Award uit handen van NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis. - Foto: KNVB Media

Het Internationaal Olympisch Comité heeft de KNVB de Sport Beyond Borders Award toegekend voor zijn verdiensten om discriminatie en uitsluiting in het voetbal tegen te gaan. De award werd door NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis tijdens de rust van het WK-kwalificatieduel Nederland-Bulgarije uitgereikt aan KNVB-voorzitter Michael van Praag.

NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis: "Sport is voor iedereen. Wat je culturele achtergrond, huidskleur, seksuele voorkeur of religie ook is. Helaas voelt niet iedereen zich altijd welkom in de sport en is er soms sprake van uitsluiting. Ook in het voetbal. Sinds 2012 werken de KNVB en voetbalclubs in heel Nederland samen om dit tegen te gaan. De KNVB loopt hierin voorop."

Voetbal verbindt

KNVB-voorzitter Michael van Praag is vereerd met de award. "Er zijn zeven miljoen voetballiefhebbers in Nederland. Mensen met allerlei verschillende achtergronden, maar met één passie: voetbal. De Sport Beyond Borders Award van het Internationaal Olympisch Comité is voor iedereen die op een positieve manier betrokken is bij het voetbal in Nederland."

"We zijn er nog niet, dus ook in de komende jaren zullen we blijven werken aan het tegengaan van discriminatie in het voetbal. Want voetbal verbindt en iedereen moet zich welkom voelen in het voetbal", aldus Van Praag.

De KNVB-boot tijdens de Gay Pride 2013 met van links naar rechts: Aron Winter, Louis van Gaal, Patrick Kluivert, Ronald de Boer en Pierre van Hooijdonk.

Sinds 1985

De Sport Beyond Borders Awards worden al sinds 1985 door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) uitgereikt aan sportbonden, sportclubs en andere organisaties, projecten of personen die via sport een bijdrage leveren aan een betere maatschappij. Nationale Olympisch comités kunnen een kandidaat voordragen bij het IOC. Dit jaar was het thema discriminatiebestrijding in de sport.

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen