Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

ARAG KNVB VAR Moment van de Week: Terechte penalty voor Feyenoord?

KNVB Media
KNVB Media
16 december 2019, 19:30
1:46

Wekelijks blikken we terug met de unieke beelden en geluid in het ARAG KNVB VAR moment. - Foto: KNVB Media

Een vermeende handsbal? Mogelijke rode kaart? Wel of geen terechte goal? In de control room van het ARAG KNVB Replay Center kijken altijd twee extra paar ogen mee met de wedstrijd: de Video Assistent Referee (VAR) en zijn assistent (AVAR). Wekelijks blikken we terug met de unieke beelden en geluid in het ARAG KNVB VAR moment. Met deze week: een terechte penalty voor Feyenoord?

Het VAR Moment komt deze week uit de wedstrijd Feyenoord - PSV. Er zijn bijna 62 minuten gespeeld als Feyenoord bezig is aan een aanval, die over verschillende schijven terechtkomt bij Steven Berghuis. De captain van Feyenoord haalt uit met zijn linkerbeen, maar ziet de bal via de arm van PSV'er Nick Viergever over de achterlijn verdwijnen.

Een penalty, zo oordeelt scheidsrechter Bas Nijhuis. In het Replay Center in Zeist wordt het bewuste moment bekeken. De VAR en AVAR concluderen dat Nijhuis de juiste beslissing heeft genomen en steunen hem in zijn keuze om een strafschop te geven aan de thuisploeg.

Video Assistant Referee (VAR) Video Assistant Referee (VAR) Meer informatie over de VAR is hier te vinden.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen