Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

ARAG VAR Moment van de Week: geen wereldgoal voor FC Emmen

KNVB Media
KNVB Media
2 december 2019, 19:30
2:06

Wekelijks blikken we terug met de unieke beelden en geluid in het ARAG KNVB VAR moment. - Foto: KNVB Media

Een vermeende handsbal? Mogelijke rode kaart? Wel of geen terechte goal? In de control room van het ARAG KNVB Replay Center kijken altijd twee extra paar ogen mee met de wedstrijd: de Video Assistent Referee (VAR) en zijn assistent (AVAR). Wekelijks blikken we terug met de unieke beelden en geluid in het ARAG KNVB VAR moment. Met deze week: FC Emmen - PSV.

Het VAR moment komt deze week uit de wedstrijd tussen FC Emmen en PSV. Glenn Bijl is in duel met Steven Bergwijn ongeveer ter hoogte van de middellijn. De verdediger van FC Emmen komt als winnaar uit de strijd en ziet PSV-doelman Lars Unnerstall te ver uit zijn doel staan. Met een schitterende knal van grote afstand zet hij de gelijkmaker op het scorebord.

Overtreding

Na bestudering van de beelden besluit VAR Danny Makkelie echter dat de verdediger van FC Emmen een overtreding heeft begaan op de PSV-aanvaller. Hij vraagt scheidsrechter Dennis Higler te komen kijken en na bestudering van de beelden is die eenzelfde mening toebedeeld. De treffer wordt geannuleerd en PSV krijgt een vrije trap.

Video Assistant Referee (VAR) Video Assistant Referee (VAR) Meer informatie over de VAR is hier te vinden.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen