Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

ARAG VAR Moment van de Week: rode kaart voor RKC?

KNVB Media
KNVB Media
25 november 2019, 19:30
2:04

Wel of geen rode kaart bij RKC-FC Emmen? - Foto: KNVB Media

Een vermeende handsbal? Mogelijke rode kaart? Wel of geen terechte goal? In de control room van het ARAG KNVB Replay Center kijken altijd twee extra paar ogen mee met de wedstrijd: de Video Assistent Referee (VAR) en zijn assistent (AVAR). Wekelijks blikken we terug met de unieke beelden en geluid in het ARAG KNVB VAR moment. Met deze week: RKC - FC Emmen.

Aanvaller Michael de Leeuw van FC Emmen gaat op de doelman van RKC af en wordt onreglementair afgestopt door Jurien Gaari. Het lijkt uit te draaien op een rode kaart en een strafschop, maar omdat de assistent constateert dat De Leeuw zich in buitenspelpositie bevond, wordt de overtreding niet bestraft.

Scheidsrechter Richard Martens realiseert zich terecht dat hij dan het gegeven voordeel terug moet draaien. Hij geeft een vrije trap aan Emmen en een gele kaart aan verdediger Hans Mulder van RKC voor een onbesuisde overtreding.  

VAR in actie 

De VAR komt ook in actie want er is sprake van een mogelijke strafschop en een rode kaart. De VAR concludeert echter na een zorgvuldige check dat de buitenspelbeslissing gesteund kan worden en er dus geen sprake kan zijn van een strafschop en/of een rode kaart voor het ontnemen van een duidelijke scoringskans.

Verder ziet hij dat de scheidsrechter terecht een vrije trap geeft aan Emmen en een gele kaart aan verdediger Mulder. Hij bevestigt de scheidsrechter dat hij hier correct heeft gehandeld.

Video Assistant Referee (VAR) Video Assistant Referee (VAR) Meer informatie over de VAR is hier te vinden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen