Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

ARAG VAR Moment van de Week: Wel of geen penalty voor FC Utrecht

KNVB Media
KNVB Media
28 oktober 2019, 19:30
2:41

Wekelijks blikken we terug met de unieke beelden en geluid in het ARAG KNVB VAR moment. - Foto: Soccrates Images

Een vermeende handsbal? Mogelijke rode kaart? Wel of geen terechte goal? In de control room van het ARAG KNVB Replay Center kijken altijd twee extra paar ogen mee met de wedstrijd: de Video Assistent Referee (VAR) en zijn assistent (AVAR). Wekelijks blikken we terug met de unieke beelden en geluid in het ARAG KNVB VAR moment. Met deze week: wel of geen penalty voor FC Utrecht én het wel of niet overnemen van de strafschop?

Wel of geen handsbal van Mohamed Rayhi? Komt Sparta-doelman Ariel Harush te vroeg van zijn doellijn? Deze vragen komen op tijdens het duel tussen FC Utrecht en Sparta Rotterdam.

Beide momenten worden door scheidsrechter Sander van der Eijk en zijn assistent niet waargenomen, maar uiteraard wordt alles snel teruggekeken in het Replay Center in Zeist. Daar komt de VAR tot een andere conclusie. De bal komt wel degelijk tegen de uitgestoken arm van Rayhi en Harush komt inderdaad te vroeg van zijn doellijn. FC Utrecht krijgt daarom een strafschop en mag diezelfde penalty even later overnemen.

Video Assistant Referee (VAR) Video Assistant Referee (VAR) Meer informatie over de VAR is hier te vinden.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen