Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

ARAG VAR Moment van de Week: Wel of geen buitenspel voor PEC Zwolle

KNVB Media
KNVB Media
21 oktober 2019, 19:30
1:35

Serdar Gözübüyük in gesprek met ADO-captain Aaron Meijers. - Foto: Soccrates Images

Een vermeende handsbal? Mogelijke rode kaart? Wel of geen terechte goal? In de control room van het ARAG KNVB Replay Center kijken altijd twee extra paar ogen mee met de wedstrijd: de Video Assistent Referee (VAR) en zijn assistent (AVAR). Wekelijks blikken we terug met de unieke beelden en geluid in het ARAG KNVB VAR moment. Met deze week: wel of geen buitenspel voor PEC Zwolle. 

Wel of geen buitenspel voor Reza Ghoochannejhad? Het is de vraag die zich opwerpt in het duel van zijn ploeg PEC Zwolle tegen ADO Den Haag. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistent zijn in de overtuiging van wel en Gözübüyük keurt de treffer af. 

De VAR bekijkt in het Replay Center in Zeist de beelden en komt al snel tot een andere conclusie. Dit komt omdat er nog een verdediger van ADO Den Haag op de achterlijn ligt. Hij heft hiermee het buitenspel op. Een geldig doelpunt dus. 

Video Assistant Referee (VAR) Video Assistant Referee (VAR) Meer informatie over de VAR is hier te vinden.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen