Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

ARAG VAR Moment van de Week: strafschop voor Vitesse?

KNVB Media
KNVB Media
30 september 2019, 19:30
1:57

De overtreding op Oussame Tannane was toch binnen de zestien: strafschop. - Foto: Soccrates Images

Een vermeende handsbal? Mogelijke rode kaart? Wel of geen terechte goal? In de control room van het ARAG KNVB Replay Center kijken altijd twee extra paar ogen mee met de wedstrijd: de Video Assistent Referee (VAR) en zijn assistent (AVAR). Wekelijks blikken we terug met de unieke beelden en geluid in het ARAG KNVB VAR moment. Met deze week: wel of geen strafschop voor Vitesse?

Binnen of buiten het strafschopgebied? Dat is de vraag in het VAR Moment van deze week, in de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Vitesse. Bij een 1-1 stand wordt een overtreding gemaakt op aanvaller Oussama Tannane. Buiten de ‘zestien’, oordeelt scheidsrechter Bas Nijhuis. 

Feitelijke beslissing

De situatie wordt door Jannick van der Laan (VAR) en Angelo Boonman (AVAR) in het Replay Center in Zeist direct beoordeeld. Na bestudering van de beelden blijkt dat de overtreding toch in het strafschopgebied wordt gemaakt. Strafschop dus. Omdat het om een feitelijke beslissing gaat, hoeft de arbiter niet naar de zijkant om de beelden te zien.

Video Assistant Referee (VAR) Video Assistant Referee (VAR) Meer informatie over de VAR is hier te vinden.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen