Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

ARAG KNVB VAR moment van de week: Handsbal van FC Twente?

KNVB Media
KNVB Media
24 september 2019, 19:30
2:57

Het doelpunt van Javier Espinoza werd afgekeurd wegens hands. - Foto: Soccrates Images

Een vermeende handsbal? Mogelijke rode kaart? Wel of geen terechte goal? In de control room van het ARAG KNVB Replay Center kijken altijd twee extra paar ogen mee met de wedstrijd: de Video Assistent Referee (VAR) en zijn assistent (AVAR). Wekelijks blikken we terug met de unieke beelden en geluid in het ARAG KNVB VAR moment. Met deze week: de afgekeurde goal van FC Twente.

Er zijn iets meer dan 28 minuten gespeeld in het duel tussen FC Twente en Heracles Almelo als Javier Espinoza de thuisploeg op een 2-0 voorsprong lijkt te zetten. Lijkt, want na het bestuderen van de beelden door de VAR wordt duidelijk dat de aanvaller van Twente de bal met zijn arm toucheert, voor het projectiel via een verdediger van Heracles weer voor zijn voeten belandt.

On-field review

Scheidsrechter Jochem Kamphuis bekijkt op advies van VAR Clay Ruperti de situatie opnieuw tijdens een on-field review en komt vervolgens tot conclusie dat Espinoza voordeel haalt uit de situatie. De goal wordt dan ook afgekeurd en omgezet in een vrije trap voor Heracles.

Video Assistant Referee (VAR) Video Assistant Referee (VAR) Meer informatie over de VAR is hier te vinden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen