Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

ARAG KNVB VAR Moment van de Week: Overtreding op Veltman?

KNVB Media
KNVB Media
16 september 2019, 19:30
2:43

Joël Veltman (Ajax) in duel met sc Heerenveen-verdediger Lucas Woudenberg. - Foto: Soccrates Images

Een vermeende handsbal? Mogelijke rode kaart? Wel of geen terechte goal? In de control room van het ARAG KNVB Replay Center kijken altijd twee extra paar ogen mee met de wedstrijd: de Video Assistent Referee (VAR) en zijn assistent (AVAR). Wekelijks blikken we terug met de unieke beelden en geluid in het ARAG KNVB VAR moment. Met deze week: de afgekeurde goal van sc Heerenveen.

Na een half uur spelen krijgt sc Heerenveen-spits Jens Odgaard de Johan Cruijff Arena stil, nadat hij de bezoekers verrassend op 1-2 heeft gezet. De counter van de Friezen wordt even daarvoor ingeleid door balverlies van Joël Veltman, na een duel met Lucas Woudenberg.

On-field review

Scheidsrechters Allard Lindhout ziet er in eerste instantie geen overtreding in, maar op advies van de VAR bekijkt hij de situatie opnieuw tijdens een on-field review. Lindhout komt vervolgens tot conclusie dat Ajax een vrije trap verdient en daarmee wordt de goal van sc Heerenveen geannuleerd.

Video Assistant Referee (VAR) Video Assistant Referee (VAR) Meer informatie over de VAR is hier te vinden.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen