Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

ARAG KNVB VAR Moment van de Week: Rode kaart FC Utrecht?

KNVB Media
KNVB Media
2 september 2019, 19:30
2:11

Leon Guwara (FC Utrecht) kreeg alsnog een rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler. - Foto: Soccrates Images

Een vermeende handsbal? Mogelijke rode kaart? Wel of geen terechte goal? In de control room van het ARAG KNVB Replay Center kijken altijd twee extra paar ogen mee met de wedstrijd: de Video Assistent Referee (VAR) en zijn assistent (AVAR). Wekelijks blikken we terug met de unieke beelden en geluid in het ARAG KNVB VAR moment. Met deze week: een rode kaart voor FC Utrecht.

In de blessuretijd van de wedstrijd tussen FC Twente en FC Utrecht wordt aanvaller Aitor van FC Twente gevloerd. Strafschop, besluit scheidsrechter Jeroen Manschot. Daarbij toont hij Utrecht-verdediger Leon Guwara de gele kaart. In Zeist kijkt VAR Sander van der Eijk mee. Hij komt - samen met de AVAR - al snel tot de conclusie dat de aanvaller doorgebroken is en dat de straf een rode kaart moet zijn. 

Geen invloed

Hij vraagt Manschot daarom naar het scherm te kijken, waarna Guwara alsnog de rode kaart krijgt. Het moment in de wedstrijd waarop de overtreding wordt gemaakt, of de tussenstand, heeft in geen geval invloed op de straf. De overtreding wordt altijd op dezelfde manier beoordeeld.    

Video Assistant Referee (VAR) Video Assistant Referee (VAR) Meer informatie over de VAR is hier te vinden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen