Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

ARAG VAR Moment van de Week: Strafschop voor FC Utrecht?

KNVB Media
KNVB Media
26 augustus 2019, 19:30
3:13

De beslissing om een strafschop te geven, werd teruggedraaid door scheidsrechter Jochem Kamphuis. - Foto: Soccrates Images

Een vermeende handsbal? Mogelijke rode kaart? Wel of geen terechte goal? In de control room van het ARAG KNVB Replay Center kijken altijd twee extra paar ogen mee met de wedstrijd: de Video Assistent Referee (VAR) en zijn assistent (AVAR). Wekelijks blikken we terug met de unieke beelden en geluid in het ARAG KNVB VAR moment. Met deze week: FC Utrecht-VVV Venlo.

Wel of geen strafschop voor FC Utrecht? Als er na een aanval een speler van FC Utrecht wordt gevloerd lijkt er geen twijfel: penalty. De VAR en AVAR gaan direct aan het werk en bekijken wat zich allemaal heeft afgespeeld, voorafgaand aan de overtreding. Dit gebeurt uiteraard minutieus, met als het gevolg dat het soms even kan duren voordat de juiste beslissing kan worden genomen.

Buitenspel

De VAR komt in samenwerking met de AVAR tot de conclusie dat FC Utrecht-aanvaller Issah Abass in eerste instantie buitenspel staat en daarna voordeel trekt uit zijn buitenspelpositie. Hinderlijk buitenspel dus. De beslissing om een strafschop te geven, wordt teruggedraaid door scheidsrechter Jochem Kamphuis.

Video Assistant Referee (VAR) Video Assistant Referee (VAR) Meer informatie over de VAR is hier te vinden.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen