Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

ARAG KNVB VAR Moment van de Week: een rode kaart voor Te Wierik? 

KNVB Media
KNVB Media
12 augustus 2019, 19:30
2:41

Tijdens het duel FC Groningen - FC Twente kreeg aanvoerder Mike te Wierik de rode kaart. - Foto: Soccrates Images

Een vermeende handsbal? Mogelijke rode kaart? Wel of geen terechte goal? In de control room van het ARAG KNVB Replay Center kijken altijd twee extra paar ogen mee met de wedstrijd: de Video Assistent Referee (VAR) en zijn assistent (AVAR). Wekelijks blikken we terug met de unieke beelden en geluid in het KNVB VAR Moment van de Week. Met deze week: FC Groningen - FC Twente.

Er gebeurde veel in de wedstrijd FC Groningen - FC Twente. Heel veel. Alleen al in de eerste helft kregen twee spelers van FC Groningen een rode kaart en werden er twee strafschoppen gegeven. Een drukke avond dus voor scheidsrechter Christiaan Bax en VAR Joey Kooij. In het ARAG KNVB VAR Moment van de Week belichten we de rode kaart die FC Groningen-aanvoerder Mike te Wierik kreeg. 

Rode kaart

In de blessuretijd van de eerste helft volgen enkele overtredingen zich in hoog tempo op. Eén daarvan wordt gemaakt door Te Wierik. Na een duel tussen de verdediger van FC Groningen en Haris Vuckic van FC Twente laat scheidsrechter Bax in eerste instantie doorspelen. Op advies van de VAR bekijkt hij het moment nog een keer en krijgt Te Wierik alsnog de rode kaart.  

Omdat er binnen enkele seconden drie overtredingen werden begaan - en deze alle drie op de juiste manier moesten worden beoordeeld door de VAR - duurde het even voordat het spel weer kon worden hervat. 

Video Assistant Referee (VAR) Video Assistant Referee (VAR) Meer informatie over de VAR is hier te vinden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen