Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Boek So VAR, so good over één seizoen VAR in de Eredivisie

KNVB Media
KNVB Media
6 juni 2019, 16:55

Journalist Hans Klippus keek voor zijn boek mee in ARAG KNVB Replay Center. - Foto: KNVB Media

Een jaar geleden werd de VAR geïntroduceerd in de Eredivisie. Vooral door de nieuwigheid van het fenomeen videoscheidsrechter stond de VAR afgelopen seizoen volop in de belangstelling. Dat merkte ook Hans Klippus, die de introductie van de VAR vanaf de start nauwgezet volgde. De oud-journalist van AD en NRC schreef er een boek over, waar onder anderen coördinator scheidsrechterszaken Dick van Egmond zijn medewerking aan verleende.

“De VAR heeft een hoop losgemaakt”, realiseert ook Van Egmond zich. “Er is veel over geschreven, niet altijd even genuanceerd, maar naar mijn mening heeft dat vooral te maken gehad met gewenning. Bij spelers, scheidsrechters, toeschouwers en media. Het is overduidelijk dat de VAR vanaf het eerste moment een nieuwe dimensie aan het voetbal heeft toegevoegd. Dat heeft Hans Klippus goed gezien. 

Draagvlak

Dick van Egmond werkte namens de KNVB mee aan het boek So Var, So Good.

De KNVB zag de meerwaarde van het boek en besloot mee te werken. "We hebben hem laten ervaren hoe we werken in het ARAG KNVB Replay Center, maar vonden het vooral belangrijk dat hij de juiste cijfers in zijn bezit kreeg. Klippus heeft onze cijfers naast die van hem gelegd en kon zo zijn conclusies trekken. Het draagvlak van de VAR wordt steeds groter, maar we moeten duidelijk blijven maken dat de VAR er is om het voetbal eerlijker en sportiever te maken. Een boek als dit kan daar zeker aan bijdragen.”

Het boek So VAR, so good van Hans Klippus is vanaf vrijdag verkrijgbaar.

 

 

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen