Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

ARAG KNVB VAR MOMENT: Rode kaart Fortuna Sittard

KNVB Media
KNVB Media
16 mei 2019, 18:39
2:29

Dankzij de VAR kon een handsbal van een Fortuna Sittard-verdediger worden geconstateerd. - Foto: KNVB Media

Iedere week kijken we met unieke beelden terug op het ARAG KNVB VAR MOMENT. Wat gebeurt er precies als de VAR in actie komt en wat zijn de juiste procedures? Het VAR-moment van deze week komt uit de wedstrijd Fortuna Sittard - Feyenoord van woensdag.

In de 65e minuut wordt Feyenoord-aanvaller Steven Berghuis knap vrijgespeeld in de zestien. Keeper Koselev is geklopt maar het schot van Berghuis wordt door Fortuna Sittard -verdediger Kai Heerings uit het doel gewerkt. Ogenschijnlijk met het hoofd en scheidsrechter Serdar Gözübüyük geeft in eerste instantie dan ook een hoekschop. 

Handsbal

Berghuis attendeert Gözübüyük erop dat Heerings de bal niet met het hoofd maar met de hand een doelpunt heeft voorkomen. De scheidsrechter zoekt daarop contact met VAR Rob Dieperink in het ARAG KNVB Replay Center. Na grondige bestudering van de beelden bevestigt Dieperink de lezing van Berghuis: Heerings maakt hands. 

Gözübüyük gaat daarop nog zelf kijken op het videoscherm om helemaal zeker te zijn. Hij neemt uiteindelijk de beslissing. Het is een handsbal van Heerings. De beslissing om een corner te geven wordt teruggedraaid en omgezet in een penalty voor Feyenoord. Heerings krijgt een rode kaart voor het opzettelijk met de hand spelen van de bal, waardoor de tegenstander een doelpunt wordt ontnomen.

Speel de ARAG VAR Quiz Speel de ARAG VAR Quiz Beoordeel zelf spelmomenten vanuit het oogpunt van de VAR.

Video Assistant Referee (VAR) Video Assistant Referee (VAR) Kijk hier voor meer informatie over de VAR.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen