ARAG KNVB VAR MOMENT: Terechte goal AZ

KNVB Media
KNVB Media
13 mei, 19:30
1:21

In het ARAG KNVB Replay Center worden alle goals opnieuw bekeken. - Foto: KNVB Media

Iedere week kijken we met unieke beelden terug op het ARAG KNVB VAR MOMENT. Wat gebeurt er precies als de VAR in actie komt en wat zijn de juiste procedures? Het VAR-moment van deze week komt uit de wedstrijd AZ - PSV van zondag.

In de 49e minuut komt AZ op voorsprong door een doelpunt van Guus Til. Ogenschijnlijk een terechte treffer, want er lijkt niets onreglementairs te hebben plaatsgevonden. Echter, wanneer een doelpunt valt is het standaard procedure dat het VAR-team in het ARAG KNVB Replay Center altijd de beelden opnieuw bekijkt. Goal check, noemen we dat.

Goal check

Zo ook deze keer. Stap voor stap nemen Allard Lindhout (VAR) en Angelo Boonman (AVAR) de situatie nog eens door. Vanaf het moment dat Til de bal ontfutselt bij Pablo Rosario, de pass verstuurt naar Mats Seuntjens en richting PSV-doel sprint om de bal achter doelman Jeroen Zoet te werken. Bij de uitvoering van de goal check constateert het VAR-team in Zeist dat er nergens een overtreding is gemaakt en dat er ook geen sprake is van buitenspel.

Een correct doelpunt dus en het sein om die boodschap aan scheidsrechter Danny Makkelie door te geven en de wedstrijd te hervatten met een aftrap van PSV.

Speel de ARAG VAR QuizBeoordeel zelf spelmomenten vanuit het oogpunt van de VAR.

Video Assistant Referee (VAR)Kijk hier voor meer informatie over de VAR.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven