Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

ARAG KNVB VAR MOMENT: Geldig doelpunt Huntelaar

KNVB Media
KNVB Media
23 april 2019, 18:00
2:30

Het moment uit FC Groningen - Ajax vlak voordat Klaas Jan Huntelaar de enige treffer maakt. - Foto: Soccrates Images

Iedere week kijken we met unieke beelden terug op het ARAG KNVB VAR MOMENT. Wat gebeurt er precies als de VAR in actie komt en wat zijn de juiste procedures? Het VAR-moment van deze week komt uit de wedstrijd FC Groningen - Ajax.

In de 78ste minuut van de wedstrijd is Ajax bij de stand van 0-0 in de aanval. Na een duel tussen Dolberg en Zeefuik, probeert laatstgenoemde de bal weg te werken met een harde trap. De bal komt neer in het strafschopgebied van FC Groningen. In het strafschopgebied gaan Ajax-aanvaller Klaas-Jan Huntelaar en FC Groningen-verdediger Tim Handwerker het duel om de bal aan.

Geen overtreding

Huntelaar is sterker in het duel en volleert de bal in het doel. Scheidsrechter Dennis Higler ziet geen overtreding en kent het doelpunt toe aan Ajax. In het ARAG KNVB Replay Center in Zeist bekijkt VAR Danny Makkelie het duel tussen Huntelaar en Handwerker nogmaals. Na het bekijken van de beelden oordeelt ook Makkelie dat Huntelaar geen duidelijke overtreding begaat, maar simpelweg sterker is in het duel. De beslissing van scheidsrechter Higler blijft staan.

Buitenspelsituatie

Zoals te zien in de video, heeft de VAR ook de mogelijke buitenspelsituatie van Hakim Ziyech voorafgaand aan het doelpunt bekeken. De VAR oordeelde dat in deze situatie geen sprake is van buitenspel omdat Dolberg de bal zelf meeneemt en geen pass geeft op Ziyech.

Video Assistant Referee (VAR) Video Assistant Referee (VAR) Kijk hier voor meer informatie over de VAR.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen