Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

ARAG KNVB VAR MOMENT: Rode kaart voor Jørgensen

KNVB Media
KNVB Media
15 april 2019, 19:30
1:33

Jochem Kamphuis gaf Nicolai Jørgensen een rode kaart. - Foto: KNVB Media

Iedere week kijken we met unieke beelden terug op het ARAG KNVB VAR MOMENT. Wat gebeurt er precies als de VAR in actie komt en wat zijn de juiste procedures? Het VAR-moment van deze week komt uit de wedstrijd Feyenoord – Heracles Almelo.

In de 64ste minuut van de wedstrijd is Feyenoord bij de stand van 1-1 in balbezit op de helft van Heracles Almelo. Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen ontvangt de bal in het strafschopgebied van de tegenstander.

Jørgensen trapt na

Jørgensen probeert een actie in te zetten, maar vindt verdediger Tim Breukers op zijn weg. Op het moment dat Heracles Almelo het balbezit overneemt, deelt Jørgensen een trap uit aan de verdediger.

Nicolai Jørgensen kreeg een rode kaart.

Scheidsrechter Jochem Kamphuis merkt het moment niet op en laat doorspelen. Op dat moment grijpt VAR Stan Teuben vanuit Zeist in. Hij constateert vanuit het ARAG KNVB Replay Center dat Jørgensen natrapt en vraagt Kamphuis om de beelden naast het veld te komen bekijken.

Rode kaart

Kamphuis legt de wedstrijd stil. Na het bekijken van de beelden ziet Kamphuis de trap, waarop hij Jørgensen de rode kaart toont en Heracles Almelo een vrije trap toekent.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen