Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

ARAG KNVB VAR MOMENT: Doelpunt FC Utrecht afgekeurd

KNVB Media
KNVB Media
8 april 2019, 19:30
1:27

Scheidsrechter Allard Lindhout keurde op advies van zijn assistent de goal van FC Utrecht af. - Foto: KNVB Media

Iedere week kijken we met unieke beelden terug op het ARAG KNVB VAR MOMENT. Wat gebeurt er precies als de VAR in actie komt en wat zijn de juiste procedures? Het VAR-moment van deze week komt uit de wedstrijd ADO Den Haag - FC Utrecht.

Bij de tussenstand van 1-0 is FC Utrecht in de aanval. Aan de rechterkant van het veld heeft FC Utrecht-aanvaller Gyrano Kerk de bal aan zijn voet. Hij wacht tot rechtsback Sean Klaiber opkomt.

Op het moment dat Klaiber opstoomt, geeft Kerk hem de bal mee. De rechtsback loopt door tot de achterlijn en geeft een voorzet op Sander van de Streek die de bal binnentikt. Op dat moment had assistent-scheidsrechter Balder al gevlagd voor buitenspel van Klaiber.

Scheidsrechter Allard Lindhout luistert naar zijn assistent en keurt het doelpunt af. Op dat moment bekijkt VAR Edwin van de Graaf de situatie nog eens. Hij constateert dat hij niets over de situatie kan zeggen op basis van de beelden. De beslissing blijft staan.

Het betreffende virtual reality-fragment uit het duel ADO Den Haag - FC Utrecht.

Virtual reality

Er wordt door FOX Sports gewerkt aan de ontwikkeling van de toepassing van virtual reality in de presentatie van beelden van het voetbal. In deze situatie is een VR-fragment gemaakt en gebruikt om de tv-kijker inzicht te geven in de positie en beslissing van assistent-scheidsrechter Balder.

Deze VR-beelden zijn tijdens wedstrijden niet te raadplegen door scheidsrechter, assistent-scheidsrechter of VAR. De VR-beelden hebben dus geen invloed op de beslissing van de arbitrage.

Video Assistant Referee (VAR) Video Assistant Referee (VAR) Kijk hier voor meer informatie over de VAR.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen