Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

ARAG KNVB VAR MOMENT: Rode kaart voor Noussair Mazraoui

KNVB Media
KNVB Media
1 april 2019, 19:30
2:53

Björn Kuipers bestrafte Noussair Mazraoui met een rode kaart na het zien van de beelden. - Foto: KNVB Media

Iedere week kijken we met unieke beelden terug op het ARAG KNVB VAR MOMENT. Wat gebeurt er precies als de VAR in actie komt en wat zijn de juiste procedures? Het VAR-moment van deze week komt uit de wedstrijd Ajax - PSV.

Bij een stand van 1-0 speelt PSV-middenvelder Jorrit Hendrix de bal naar linksback Angelino. Angelino neemt de bal in de stuit mee naar voren. Doordat de bal opstuitert, denkt Noussair Mazraoui de bal voor het hoofd van Angelino weg te kunnen halen. Bij deze actie raakt hij echter het hoofd van de PSV'er.   

Opnieuw bekijken

Björn Kuipers, de scheidsrechter van dienst, trekt een gele kaart voor Mazraoui, maar wacht tot de VAR (Pol van Boekel) naar de situatie heeft gekeken. Na het terugkijken van de beelden adviseert Van Boekel Kuipers om de situatie opnieuw te bekijken. 

Goed te zien is dat Kuipers vraagt om het fragment op normale snelheid, zodat hij de situatie goed kan inschatten. Na het zien van dit beeld trekt Kuipers de gele kaart terug, om Mazraoui vervolgens een rode kaart te tonen. 

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen