Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Projectleider VAR Van der Roest vertrekt naar de FIFA

KNVB Media
KNVB Media
20 maart 2019, 11:00

Mike van der Roest gaat bij de FIFA aan de slag als VAR Project Manager. - Foto: KNVB Media

Projectleider VAR Mike van der Roest maakt de overstap van de KNVB naar de FIFA. De 46-jarige Alkmaarder gaat bij de wereldvoetbalbond aan de slag als VAR Project Manager. Van der Roest wordt bij de FIFA verantwoordelijk voor alles wat de Video Assistant Referee aangaat.

Van der Roest is voormalig scheidsrechter betaald voetbal. In de periode van 2005 tot 2009 had hij de leiding over 110 wedstrijden in het betaald voetbal. In 2015 startte hij als medewerker technische staf scheidsrechterszaken betaald voetbal. Hij was medeverantwoordelijk voor onder andere de opleiding, begeleiding en aanstellingen van de (assistent-)scheidsrechters in het betaald voetbal. Vanaf het begin was hij als projectleider VAR betrokken bij de opstart en uiteindelijke invoering van de VAR in Nederland.

Groot compliment

Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken: “Het is zowel voor Mike als de KNVB een groot compliment dat hij voor deze positie bij de FIFA is gevraagd. Mike heeft een belangrijke rol gespeeld bij de introductie van de VAR in Nederland. Van testen in busjes langs de velden tot de komst van het ARAG KNVB Replay Center is hij erbij betrokken geweest. Hij heeft uitstekend werk verricht. Kennelijk is het de FIFA ook opgevallen hoe we de VAR in Nederland hebben geïmplementeerd en wat de rol van Mike is geweest. We wensen Mike heel veel succes met deze mooie stap.”

Beloning voor ons werk

Dat ik bij de FIFA aan de slag ga als VAR Project Manager, beschouw ik als beloning voor ons werk

Mike van der Roest: “Ik heb altijd goede contacten met de FIFA onderhouden en ben trots op deze prachtige nieuwe uitdaging. In Nederland zijn we altijd aanjager van de Video Assistant Referee geweest, hoewel we hard hebben moeten werken om de VAR ingevoerd te krijgen. Dat ik nu bij de FIFA aan de slag ga als VAR Project Manager, beschouw ik als beloning voor ons werk. Ik ben de KNVB dankbaar voor het vertrouwen dat ze in me hebben gesteld. Ik heb me altijd vol overgave op dit megaproject gestort en deze mooie stap had ik zonder de steun van de KNVB niet kunnen maken.”

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen