ARAG KNVB VAR MOMENT: Doelpunt PSV afgekeurd wegens buitenspel

KNVB Media
KNVB Media
11 maart, 19:25
2:19

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük keurde na contact met de VAR een doelpunt van PSV af wegens buitenspel. - Foto: KNVB Media

Iedere week kijken we met unieke beelden terug op het ARAG KNVB VAR MOMENT. Wat gebeurt er precies als de VAR in actie komt en wat zijn de juiste procedures? Het VAR-moment van deze week komt uit de wedstrijd PSV – NAC Breda.

In de 47ste minuut van de wedstrijd onderschept PSV-middenvelder Jorrit Hendrix de bal op de helft van PSV. Hij speelt de bal op Mohammed Ihattaren, die met de bal aan zijn voet het middenveld oversteekt. Ihattaren bezorgt de bal bij zijn ploeggenoot Gakpo aan de linkerkant van het veld en gaat de combinatie aan. Ihattaren geeft een voorzet op Luuk de Jong, die de bal binnenkopt achter NAC-doelman Van Leer.

Buitenspel

Op dat moment bekijkt VAR Jochem Kamphuis de situatie voorafgaand aan de 2-0 van PSV nog eens. In het Replay Center in Zeist ziet Kamphuis dat Gakpo op het moment van spelen buitenspel staat. De VAR zoekt contact met scheidsrechter Gözübüyük en maakt hem duidelijk dat er een buitenspelsituatie voorafgaat aan het doelpunt. Gözübüyük keurt daarop het doelpunt van PSV af. 

De scheidsrechter hoeft in een dergelijke situatie niet naar het scherm te gaan. Het gaat hier namelijk om een feitelijke beslissing, niet om interpretatie. 

Video Assistant Referee (VAR)Kijk hier voor meer informatie over de VAR.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven