ARAG KNVB VAR moment: Geen strafschop voor Fortuna Sittard

KNVB Media
KNVB Media
28 januari, 19:30
1:09

De VAR bevestigt scheidsrechter Martin Perez dat Matus Bero niet opzettelijk de bal met de hand raakt. - Foto: KNVB Media

Een vermeende handsbal? Mogelijke rode kaart? Wel of geen terechte goal? In de control room van het ARAG KNVB Replay Center kijken altijd twee extra paar ogen mee met de wedstrijd: de Video Assistent Referee (VAR) en zijn assistent (AVAR). Maar wat gebeurt er precies als de VAR daadwerkelijk in actie komt en wat zijn de juiste procedures? Wekelijks kijken we terug met de unieke beelden en geluid in het ARAG KNVB VAR moment.

Het ARAG KNVB VAR Moment van deze week komt uit de wedstrijd Fortuna Sittard – Vitesse. In de 81ste minuut raakt speler Matus Bero (Vitesse) de bal met de hand. Scheidsrechter Martin Perez beoordeelt dit als niet strafbaar hands en laat doorspelen.

De VAR ziet de handsbal en bekijkt de situatie vanuit diverse hoeken. Hij ziet dat de speler van Vitesse uitglijdt en de bal met de hand raakt, maar oordeelt dat er geen sprake is van strafbaar hands. De VAR grijpt daarom niet in, bevestigt dat er sprake is van niet strafbaar hands en geeft de scheidsrechter advies om het spel te hervatten.

Video Assistant Referee (VAR)Kijk hier voor meer informatie over de VAR.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven