ARAG KNVB VAR moment: geen strafschop sc Heerenveen

KNVB Media
KNVB Media
21 januari, 19:30
2:38

Wekelijks kijken we terug met de unieke beelden en geluid in het ARAG KNVB VAR moment. - Foto: KNVB Media

Een vermeende handsbal? Mogelijke rode kaart? Wel of geen terechte goal? In de control room van het ARAG KNVB Replay Center kijken altijd twee extra paar ogen mee met de wedstrijd: de Video Assistent Referee (VAR) en zijn assistent (AVAR). Maar wat gebeurt er precies als de VAR daadwerkelijk in actie komt en wat zijn de juiste procedures? Wekelijks kijken we terug met de unieke beelden en geluid in het ARAG KNVB VAR moment.

Het eerste ARAG KNVB VAR-moment van 2019 komt uit de wedstrijd Ajax - sc Heerenveen. In de clip is te zien hoe Ajax-keeper Kostas Lamprou en Heerenveen-aanvaller Sam Lammers met elkaar in botsing komen in het strafschopgebied. In eerste instantie besluit de scheidsrechter om door te laten spelen, maar de VAR zegt hem te wachten met het hervatten van het spel en adviseert de scheidsrechter vervolgens de situatie terug te kijken.

In de clip is duidelijk te horen dat de scheidsrechter en de VAR de situatie verschillend interpreteren. Uiteindelijk is de scheidsrechter altijd eindverantwoordelijk en hij besluit ook om na het bekijken van de beelden geen penalty toe te kennen aan Heerenveen.

Video Assistant Referee (VAR)Kijk hier voor meer informatie over de VAR.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven