Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Future Rules Football League van start in Zeist

KNVB Media
KNVB Media
4 oktober 2018, 10:43
1:39

VVSB en ARC speelden dinsdag de openingswedstrijd in de Future Rules League - Foto: KNVB Media

De Future Rules League is dinsdagavond van start gegaan. VVSB en ARC speelden op KNVB Campus in Zeist een duel met mogelijke nieuwe spelregels voor de toekomst. Het is een vervolg van de eerder gespeelde wedstrijd om de Avant Garde Cup tussen FC Lisse en Quick Boys (november 2017) en de Wedstrijd van de Toekomst tussen de Suriprofs en Fortuna Sittard (mei 2018).

Het doel van de Future Rules Football League is simpel: onderzoeken wat de toegevoegde waarde is van spelregelwijzigingen. De competitie dient als proeftuin voor de toekomst van ons voetbal.

Topamateurs

De competitie wordt gespeeld door tien topamateurclubs uit het westen van het land, waarbij ARC uit Alphen aan den Rijn van oudsher de aanjager is. De initiatiefnemers van Avant Garde Football hebben zich sterk gemaakt voor dit grootschalige experiment.

De participerende clubs zijn enthousiast om aan deze 'officieuze' competitie deel te nemen. Gezien de positieve resultaten van de eerste twee wedstrijden omarmt de KNVB dit toekomstgerichte experiment graag, omdat alleen door een grootschaligere test het daadwerkelijke effect van deze spelregelwijzigingen gemeten kan worden.

Attractiever

De nieuwe regels zijn ontwikkeld om de wedstrijden attractiever te maken, zowel voor spelers als kijkers. Ook moeten de nieuwe regels het spel eerlijker maken en de arbitrage ondersteunen. Concreet gaat het om veranderingen als de self-pass (de mogelijkheid om een vrije trap 'op jezelf' te nemen), de intrap of indribbel in plaats van de ingooi en de invoering van tijdstraffen. Geel betekent vijf minuten eruit, rood betekent vijf minuten straf en een verplichte wissel van de 'zondaar'.

KNVB omarmt Future Rules Football League KNVB omarmt Future Rules Football League Lees meer over de Future Rules Football League.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen