Geen audioverbinding met de VAR; en dan?

KNVB Media
KNVB Media
19 augustus, 10:00

Tijdens Fortuna Sittard - PSV was er geen audioverbinding met de VAR. - Foto: KNVB Media

Bij de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en PSV was er zaterdagavond geen audioverbinding tussen het ARAG KNVB Replay Center en het Fortuna Sittard Stadion. Hoe wordt er dan met video-arbitrage gewerkt?

Mocht, zoals gisteravond bij Fortuna Sittard – PSV, er geen directe audioverbinding zijn tussen de scheidsrechter en de VAR, zal er gedurende de gehele wedstrijd contact zijn met een mobiele telefoon of portofoon tussen de VAR en de vierde official. Op deze manier is er geen effect op de beslissingen die genomen worden; alle situaties worden nog steeds gecontroleerd door de VAR. Het enige verschil is dat hij niet rechtstreeks in contact staat met de scheidsrechter, maar dat dit via de vierde official gaat.

Tijdens Fortuna Sittard - PSV was er telefonisch contact tussen de VAR en de vierde official. - Foto: Soccrates Images.

Beeldverbinding

In het geval dat er in het ARAG KNVB Replay Center geen verbinding is met de camera’s in het stadion, wat bij Fortuna Sittard – PSV overigens wel functioneerde, zal de wedstrijd wel gewoon gespeeld worden. In dat geval zal de KNVB het aan iedereen (teams en publiek) melden en zodra de verbinding hersteld is, zal de wedstrijd met VAR worden voortgezet en dat ook met alle betrokkenen worden gecommuniceerd.

Maar uiteraard gaat de KNVB er vanuit dat de verbindingen altijd zullen werken; het aanleggen van die verbindingen is een belangrijk onderdeel geweest van de realisatie van het ARAG KNVB Replay Center.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven