Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Geen audioverbinding met de VAR; en dan?

KNVB Media
KNVB Media
19 augustus 2018, 10:00

Tijdens Fortuna Sittard - PSV was er geen audioverbinding met de VAR. - Foto: KNVB Media

Bij de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en PSV was er zaterdagavond geen audioverbinding tussen het ARAG KNVB Replay Center en het Fortuna Sittard Stadion. Hoe wordt er dan met video-arbitrage gewerkt?

Mocht, zoals gisteravond bij Fortuna Sittard – PSV, er geen directe audioverbinding zijn tussen de scheidsrechter en de VAR, zal er gedurende de gehele wedstrijd contact zijn met een mobiele telefoon of portofoon tussen de VAR en de vierde official. Op deze manier is er geen effect op de beslissingen die genomen worden; alle situaties worden nog steeds gecontroleerd door de VAR. Het enige verschil is dat hij niet rechtstreeks in contact staat met de scheidsrechter, maar dat dit via de vierde official gaat.

Tijdens Fortuna Sittard - PSV was er telefonisch contact tussen de VAR en de vierde official. - Foto: Soccrates Images.

Beeldverbinding

In het geval dat er een kwartier voor aanvang van de wedstrijd geen beeldverbinding is tussen de scheidsrechter en de VAR, wat bij Fortuna Sittard – PSV niet het geval was, zal de wedstrijd reglementair in zijn geheel gespeeld worden zonder VAR.*

Maar uiteraard gaat de KNVB er vanuit dat de verbindingen altijd zullen werken; het aanleggen van die verbindingen is een belangrijk onderdeel geweest van de realisatie van het ARAG KNVB Replay Center.

*Deze alinea is aangepast op 25-01-2019 daar waar onvolledige of onjuiste informatie stond vermeld.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen