Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB stimuleert testwedstrijd in Lisse: 'Zijn voor innovatie'

KNVB Media
KNVB Media
8 november 2017, 13:05
2:00

FC Lisse en Quick Boys speelden dinsdagavond een oefenwedstrijd met alternatieve spelregels. - Foto: KNVB Media

Nieuwe regels die moeten leiden tot leukere, snellere en eerlijkere voetbalwedstrijden. Dinsdagavond is daarmee getest in een oefenwedstrijd tussen FC Lisse en Quick Boys.

De drie nieuwe spelregels waar mee werd geëxperimenteerd waren de intrap, de self-pass en een nieuwe strafschopregel. De oefenwedstrijd was een initiatief van de blog Voetblah en de websites Voetbal in de Bollenstreek en De Correspondent, met als doel een discussie te starten over de spelregels.

'Open voor innovatie'

Namens de KNVB was Gijs de Jong bij de wedstrijd tussen FC Lisse en Quick Boys aanwezig. Hoewel de voetbalbond geen aandeel had in het oefenduel, vond hij het interessant om de toepassing van de alternatieve regels te zien. “Als KNVB staan we open voor innovaties in het voetbal. Dat hebben we laten zien in het pupillenvoetbal en bij de ontwikkelingen rondom de video-assistent. Ik denk dat het reëel is dat deze regels in de toekomst toegepast worden in het voetbal. Het indribbelen en de self-pass zie je bijvoorbeeld al in het pupillenvoetbal. Daar loopt het heel soepel.”

De self-pass kwam er vandaag al goed uit, daardoor wordt het spel echt sneller

Marco van Basten, Chief Officer for Technical Development bij de FIFA, was ook aanwezig in Lisse. Hij geldt als een groot voorstander van nieuwe regels in het voetbal. De ex-international juichte het initiatief dan ook toe. “Als we het voetbal zo eerlijk en attractief mogelijk willen houden, zijn dit kleine stapjes die kunnen helpen. De self-pass kwam er vandaag bijvoorbeeld al goed uit. Daardoor wordt het spel echt sneller.”

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen