Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De Jong over besluit Infantino: 'Dit is fantastisch nieuws'

KNVB Media
KNVB Media
1 maart 2016, 20:51

Foto: KNVB Media

Gianni Infantino, de nieuwe voorzitter van de FIFA, staat open voor technologische veranderingen in het voetbal, zo meldt de wereldvoetbalbond op de eigen media. Ook pleit Infantino voor betrokkenheid van spelers bij besluitvorming.

"Eerder vandaag dan morgen”

“Het is cruciaal om te zien welke impact de technologie zal hebben op het spelverloop”, aldus Infantino. “Als de soepele voortgang is gegarandeerd, dan denk ik dat we zo snel mogelijk moeten uitvinden hoe technologie, zoals de videoscheidsrechter, de sport het beste kan helpen. We moeten eerder vandaag dan morgen beginnen met testen.”

Reactie Gijs de Jong

Gijs de Jong, operationeel directeur betaald voetbal, is er enthousiast over. “Dit is fantastisch nieuws! Dit toont aan dat de FIFA echt een nieuwe weg inslaat. Dat men luistert naar de  spelers, de supporters en de bonden. En dat men echt werk maakt van het eerlijker maken van onze sport.” De Jong maakte zich afgelopen jaren namens de KNVB sterk voor de invoering van videoarbitrage. De KNVB was op dat front voortrekker in de voetbalwereld en sleepte recent toestemming van de FIFA uit het vuur voor uitgebreide, internationale proefnemingen met deze vorm van ondersteuning voor de arbitrage. De uitspraken van Infantino zijn opmerkelijk, omdat hij zich vorig jaar in dienst van de UEFA nog duidelijk tegen de videoscheidsrechter uitsprak.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen