Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

ARAG KNVB VAR Moment van de Week: late strafschop voor PEC Zwolle

KNVB Media
KNVB Media
9 maart 2020, 19:30
2:18

PEC Zwolle juicht nadat Lennart Thy de bezoekers naast Fortuna Sittard heeft geschoten vanaf de strafschopstip. - Foto: Soccrates Images

Een vermeende handsbal? Mogelijke rode kaart? Wel of geen terechte goal? In de control room van het ARAG KNVB Replay Center kijken altijd twee extra paar ogen mee met de wedstrijd: de Video Assistent Referee (VAR) en zijn assistent (AVAR). Wekelijks blikken we terug met de unieke beelden en geluid in het ARAG KNVB VAR Moment. Met deze week: een strafschop tijdens Fortuna Sittard-PEC Zwolle.

Een onvervalste scrimmage in de slotfase van het duel tussen Fortuna Sittard en PEC Zwolle (1-1). In tien seconden gebeurt er van alles en nog wat voor het doel van Fortuna Sittard, maar tot een doelpunt leidt het niet. Als de VAR - in de persoon van Allard Lindhout - de situatie terugkijkt, blijkt dat Pelle Clement van PEC Zwolle duidelijk aan zijn shirt is getrokken. De VAR vraagt derhalve of scheidsrechter Martin van den Kerkhof naar de kant wil komen, om het moment te bekijken.

De leidsman heeft niet lang nodig om tot een oordeel te komen: strafschop.

Video Assistant Referee (VAR) Video Assistant Referee (VAR) Lees meer over de achtergronden van de inzet van de VAR.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen