Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

ARAG KNVB VAR Moment van de Week: Hands van AZ’er Boadu? 

KNVB Media
KNVB Media
2 maart 2020, 19:30
2:57

De handsbal van AZ-aanvaller Myron Boadu. - Foto: KNVB Media

Een vermeende handsbal? Mogelijke rode kaart? Wel of geen terechte goal? In de control room van het ARAG KNVB Replay Center kijken altijd twee extra paar ogen mee met de wedstrijd: de Video Assistent Referee (VAR) en zijn assistent (AVAR). Wekelijks blikken we terug met de unieke beelden en geluid in het ARAG KNVB VAR Moment. Met deze week: het afgekeurde doelpunt tijdens Ajax-AZ. 

Het ARAG KNVB VAR Moment van de Week komt deze week uit de wedstrijd Ajax-AZ. In de 62e minuut lijkt AZ op 0-2 te komen, als Oussama Idrissi in de Johan Cruijff ArenA weet te scoren. Eerder in de aanval lijkt aanvaller Myron Boadu hands te maken. Dit wordt niet gezien door scheidsrechter Serdar Gözübüyük, maar wel in Zeist, waar de VAR altijd ieder doelpunt en de aanval die er aan voor af gaat uitvoerig bekijkt op de juistheid ervan. 

Omdat VAR Clay Ruperti ziet dat Boadu duidelijk strafbaar hands maakt in de aanvalsfase, verzoekt hij scheidsrechter Serdar Gözübüyük om naar de kant te komen. De scheidsrechter onderkent dat er sprake is van strafbaar hands en annuleert de treffer.  

Video Assistant Referee (VAR) Video Assistant Referee (VAR) Lees meer over de achtergronden van de inzet van de VAR.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen