Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

ARAG KNVB VAR Moment van de Week: een strafschop voor Fortuna Sittard

KNVB Media
KNVB Media
24 februari 2020, 19:30
2:26

Bas Nijhuis kent Fortuna Sittard na tussenkomst van de VAR een penalty toe. - Foto: KNVB Media

Een vermeende handsbal? Mogelijke rode kaart? Wel of geen terechte goal? In de control room van het ARAG KNVB Replay Center kijken altijd twee extra paar ogen mee met de wedstrijd: de Video Assistent Referee (VAR) en zijn assistent (AVAR). Wekelijks blikken we terug met de unieke beelden en geluid in het ARAG KNVB VAR Moment. Met deze week: een strafschop voor Fortuna Sittard.

In de wedstrijd tussen Feyenoord en Fortuna Sittard is zaterdagavond bijna een uur gespeeld als een lange bal vanuit de Fortuna-defensie belandt in het strafschopgebied van Feyenoord. Feyenoord-goalie Justin Bijlow komt zijn doel uit en wil de bal weg slaan, maar raakt daarbij Fortuna-speler Felix Passlack, die eerder bij de bal is, in het gezicht.

In het ARAG KNVB Replay Center in Zeist bekijkt VAR Sander van der Eijk het moment terug. Na bestudering van de beelden ziet hij een overtreding van Bijlow en roept hij scheidsrechter Bas Nijhuis naar de kant voor een on-field review. De arbiter is het na het zien van de beelden met zijn collega eens en kent Fortuna een strafschop toe.

Video Assistant Referee (VAR) Video Assistant Referee (VAR) Lees meer over de achtergronden van de inzet van de VAR.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen