Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

ARAG KNVB VAR Moment van de Week: tot waar kijkt de VAR terug?

KNVB Media
KNVB Media
17 februari 2020, 19:30
2:26

De mogelijke overtreding op FC Utrecht-speler Simon Gustafson werd gemaakt voor het begin van de aanvalsfase en wordt door de VAR dus niet meegenomen in de beoordeling van het doelpunt. - Foto: KNVB Media

Een vermeende handsbal? Mogelijke rode kaart? Wel of geen terechte goal? In de control room van het ARAG KNVB Replay Center kijken altijd twee extra paar ogen mee met de wedstrijd: de Video Assistent Referee (VAR) en zijn assistent (AVAR). Wekelijks blikken we terug met de unieke beelden en geluid in het ARAG KNVB VAR Moment. Met deze week: tot waar kijkt de VAR terug?

In de extra tijd van de wedstrijd Willem II - FC Utrecht pompt de thuisploeg de bal nog een keer naar voren om de gelijkmaker te forceren. Na een korte combinatie op het doorweekte veld prikt Paul Gladon de 1-1 binnen. Bij ieder doelpunt kijkt de VAR de aanvalsfase (APP) terug in het ARAG KNVB Replay Center in Zeist. Zo ook bij dit doelpunt. VAR Jochem Kamphuis constateert geen onrechtmatigheden. Het doelpunt is correct.

Mogelijke overtreding

Er ontstaat enige discussie over een mogelijke overtreding door een speler van Willem II op een speler van FC Utrecht. Dit gebeurt echter in een fase voordat de aanval tot het doelpunt wordt ingezet. De aanvalsfase start wanneer de bal voor het eerst naar voren wordt gespeeld. De mogelijke overtreding vindt duidelijk een fase eerder plaats. En wordt om die reden niet beoordeeld door de VAR.

 

Video Assistant Referee (VAR) Video Assistant Referee (VAR) Lees meer over de achtergronden van de inzet van de VAR.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen