Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

ARAG KNVB VAR Moment van de Week: Rood en een strafschop in Almelo

KNVB Media
KNVB Media
10 februari 2020, 19:30
2:40

Scheidsrechter Björn Kuipers besloot na overleg met de VAR om een rode kaart aan George Cox en een penalty voor Heracles Almelo te geven. - Foto: KNVB Media

Een vermeende handsbal? Mogelijke rode kaart? Wel of geen terechte goal? In de control room van het ARAG KNVB Replay Center kijken altijd twee extra paar ogen mee met de wedstrijd: de Video Assistent Referee (VAR) en zijn assistent (AVAR). Wekelijks blikken we terug met de unieke beelden en geluid in het ARAG KNVB VAR Moment. Met deze week: Rood en een strafschop in Almelo.

Er zijn 28 minuten gespeeld in Almelo als Silvester van der Water een diepe bal ineens met de borst meeneemt langs Fortuna Sittard-verdediger George Cox. De aanvaller van de thuisploeg lijkt op weg naar het doel van keeper Alexei Koșelev, maar gaat naar de grond. Te gemakkelijk, oordeelt scheidsrechter Björn Kuipers, die laat doorspelen.

In het ARAG KNVB Replay Center in Zeist bekijkt VAR Martin Pérez het moment terug. Na bestudering van de beelden ziet hij een overtreding van Cox en roept hij Kuipers naar de kant voor een on-field review. De scheidsrechter is het na het zien van de beelden met zijn collega eens. Cox ontneemt Van der Water daarmee een duidelijke scoringskans, zo oordeelt Kuipers. De verdediger krijgt daarvoor een rode kaart en Heracles een strafschop.

Video Assistant Referee (VAR) Video Assistant Referee (VAR) Lees meer over de achtergronden van de inzet van de VAR.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen