Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

ARAG KNVB VAR Moment van de Week: een terechte penalty in Den Haag?

KNVB Media
KNVB Media
3 februari 2020, 22:30
2:26

Aaron Meijers wordt gevloerd door Danilho Doekhi. - Foto: Soccrates Images

Een vermeende handsbal? Mogelijke rode kaart? Wel of geen terechte goal? In de control room van het ARAG KNVB Replay Center kijken altijd twee extra paar ogen mee met de wedstrijd: de Video Assistent Referee (VAR) en zijn assistent (AVAR). Wekelijks blikken we terug met de unieke beelden en geluid in het ARAG KNVB VAR Moment. Met deze week: een terechte penalty in Den Haag?

Er zijn 55 minuten gespeeld als ADO Den Haag zaterdag in het thuisduel met Vitesse vanaf de rechterkant ten aanval trekt. Een steekpass wordt door Crysencio Summerville net binnengehouden en voor het doel langs getrokken. De bal belandt bij Vitesse-verdediger Danilho Doekhi, maar die heeft buiten de instormende Aaron Meijers gerekend, die eerder bij de bal is en naar de grond gaat.

In het ARAG KNVB Replay Center in Zeist bekijkt VAR Danny Makkelie het moment terug. Na bestudering van de beelden ziet hij een overtreding en roept hij scheidsrechter Joey Kooij naar de kant voor een on-field review. De scheidsrechter is het na het zien van de beelden eens met zijn collega. Hij geeft een penalty aan ADO en een gele kaart aan Doekhi.

Video Assistant Referee (VAR) Video Assistant Referee (VAR) Lees meer over de achtergronden van de inzet van de VAR.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen