Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Team Makkelie leidt openingsduel op EURO 2020

KNVB Media
KNVB Media
9 juni, 13:12

Scheidsrechter Danny Makkelie maakt zijn debuut op een eindronde. - Foto: KNVB Media

EURO 2020 trapt vrijdag af met de wedstrijd tussen Turkije en Italië. Scheidsrechter Danny Makkelie is door de UEFA aangewezen om de openingswedstrijd te leiden.

Om 21.00 uur zal Makkelie het eerste fluitsignaal laten klinken en daarmee het Europees kampioenschap openen. De Nederlandse scheidsrechter wordt in Stadio Olimpico in Rome geassisteerd door Hessel Steegstra en Jan de Vries. De Franse scheidsrechter Stéphanie Frappart is de vierde official. Kevin Blom is aangewezen als VAR.

Voor Makkelie wordt het zijn eerste optreden op een eindtoernooi. Daarmee gaat er een droom voor hem in vervulling. "Ik was tien jaar toen ik begon met fluiten. Een groot toernooi is vanaf dat moment altijd een droom van me geweest en die is nu uitgekomen”, zei de scheidsrechter onlangs in een aflevering van ‘Extra Tijd’.

Danny Makkelie: 'Fluiten op het EK is een jongensdroom' Danny Makkelie: 'Fluiten op het EK is een jongensdroom' Danny Makkelie in 'Extra Tijd'

Groep A

Turkije en Italië komen samen met Zwitserland en Wales uit in Groep A van EURO 2020. Italië, Europees kampioen in 1968, plaatste zich voor de eindronde door als eerste te eindigen in een poule met Finland, Griekenland, Bosnië & Herzegovina, Armenië en Liechtenstein. Turkije plaatste zich als nummer twee in een poule met Frankrijk, IJsland, Albanië, Andorra en Moldavië.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen