Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Higler leidt Tsjechië - Italië op openingsdag EK onder 21

KNVB Media
KNVB Media
23 maart, 9:08

Dennis Higler fluit op het EK onder 21 in groep B en D. De wedstrijden vinden plaats in Slovenië. - Foto: KNVB Media

Scheidsrechter Dennis Higler komt meteen op de eerste dag van het Europees kampioenschap onder 21 jaar in actie. Hij leidt woensdag de groepswedstrijd in poule B tussen Tsjechië en Italië. Dat duel begint om 18.00 uur en wordt in het Sloveense Celje gespeeld.

Higler wordt in Stadion Celje ondersteund door assistent-scheidsrechters Joost van Zuilen en Johan Balder. De Roemeen Horatiu Fesnic is de vierde official. Op het EK onder 21 is geen videoarbitrage actief.

Groepsfase 

Het EK onder 21 begint met een groepsfase die duurt van 24 tot en met 31 maart. Groep A en C worden afgewerkt in Hongarije, groep B en D in Slovenië. Higler, Balder en Van Zuilen worden alleen aangesteld voor duels in groep B en D in Slovenië.

Tussen 31 mei en 6 juni wordt de finaleronde van het EK onder 21 gespeeld. De finale vindt op 6 juni plaats in Ljubljana.

Zwitserse arbiter voor Jong Oranje 

Ook Jong Oranje komt meteen op de openingsdag in actie. De ploeg van coach Erwin van de Looi treft woensdag om 21.00 uur Roemenië. Het duel in het Új Bozsik Stadion in Boedapest staat onder leiding van de Zwitserse arbiter Sandro Schärer. Jong Oranje is ingedeeld in groep A en speelt alle drie wedstrijden in Hongarije. 

Allard Lindhout reist af naar Athene voor het EK-kwalificatieduel Jong Griekenland - Jong Cyprus.

Lindhout naar Griekenland

Tegelijkertijd met het vanwege de coronapandemie opgedeelde eindtoernooi van 2021 begint elders in Europa alweer de kwalificatiecyclus voor de volgende eindronde: het EK 2023. UEFA heeft Allard Lindhout aangewezen als arbiter bij de ontmoeting tussen Jong Griekenland en Jong Cyprus die donderdag op het programma staat. Lindhout wordt in Athene bijgestaan door assistent-scheidsrechters Charles Schaap en Jan de Vries. Jeroen Manschot fungeert als vierde official. Lindhout fluit donderdag om 16.30 uur Nederlandse tijd voor de aftrap. 

De 16 teams die deze week op het EK strijden, starten de nieuwe kwalificatiereeks vanzelfsprekend later in het jaar.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen