Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Shukrula eerste vrouwelijke arbiter in Tweede divisie

KNVB Media
KNVB Media
10 december 2019, 12:05

Shona Shukrula (28) fluit zaterdag als eerste vrouw op het hoogste amateurniveau in Nederland. - Foto: Soccrates Images

Scheidsrechter Shona Shukrula heeft zaterdag de leiding over het competitieduel tussen Jong Sparta Rotterdam en ASWH. Zij is daarmee de eerste vrouwelijke arbiter die een wedstrijd in de Tweede divisie fluit, het hoogste amateurniveau in Nederland.

De 28-jarige Shukrula was de afgelopen twee seizoenen actief in de Derde divisie en Hoofdklasse. Dit seizoen floot ze zes duels in de Derde divisie, waaronder de topper DVS'33 - Hoek (0-0). Zaterdag zet ze in Rotterdam een nieuwe stap in haar carrière. "Een heel speciaal en bijzonder moment. Hier heb ik hard voor gewerkt. Het was mijn doelstelling om dit seizoen te debuteren in de Tweede divisie en ik hoopte dat dit voor de winterstop zou gebeuren. Het is fijn dat het moment nu daar is. Ik heb er vooral heel veel zin in."

Blijk van vertrouwen

Shona Shukrula: 'Was mijn doelstelling om dit seizoen in de Tweede divisie te debuteren.'

De Tweede divisie is geen onbekend terrein voor Shukrula. Ze was al bij vijf wedstrijden actief als vierde official en volgt de competitie via FOX Sports op de voet. "Ik weet dus wat voor niveau het is. Echt weer een level hoger dan de Derde divisie, een mooie uitdaging. Dat ik nu deze aanstelling heb gekregen, is een blijk van vertrouwen van de KNVB. Als ik deze progressie kan blijven tonen, hoop ik op termijn weer een volgende stap te kunnen maken."

Ook internationaal timmert de Alkmaarse aan de weg. Deze zomer promoveerde UEFA haar naar Referee Category Women Second en floot ze diverse EK-kwalificatieduels. "Daarin hebben we met het team goed gepresteerd. We doen er alles aan die lijn voort te zetten."

Shukrula fluit zaterdag op het Kasteel om 15.30 uur voor de aftrap. De beloften van Sparta bezetten momenteel de twaalfde plaats in de Tweede divisie, het bezoekende ASWH is hekkensluiter.

#zijfluittop #zijfluittop Om de instroom van vrouwelijke verenigingsscheidsrechters te stimuleren en hiermee de doorstroom naar bondsscheidsrechters te bevorderen is NOC*NSF in samenwerking met de sportbonden de campagne ‘#zijfluittop’ gestart.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen