Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Johan Cruijff Schaal XXIV: Higler fluit Ajax - PSV

KNVB Media
KNVB Media
23 juli 2019, 12:00

Dennis Higler fluit zaterdag in de Johan Cruijff ArenA om 18.00 uur voor de aftrap. - Foto: KNVB Media

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal XXIV staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. Ajax en PSV treffen elkaar zaterdag 27 juli voor deze officiële openingswedstrijd van het seizoen 2019/'20.

Jochem Kamphuis is aangesteld als VAR.

De strijd om de Johan Cruijff Schaal wordt normaliter uitgevochten tussen de landskampioen en de bekerwinnaar van het voorbije seizoen. Aangezien Ajax zowel de landstitel als de TOTO KNVB Beker veroverde, stapt PSV als de nummer twee van de Eredivisie in. 

Higler fluit om 18.00 uur voor de aftrap in de Johan Cruijff ArenA. Het is voor hem de eerste keer dat hij de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal gaat leiden. Vorig jaar was hij vierde official bij het treffen tussen PSV en Feyenoord. Higler krijgt aan de zijlijnen assistentie van Johan Balder en Joost van Zuilen. Als vierde official zal Jeroen Manschot fungeren. Jochem Kamphuis is aangesteld als videoreferee (VAR) en wordt bijgestaan door assistent-videoscheidsrechters Richard Brondijk en Jan de Vries (AVAR).

PSV recordhouder

Sinds 2017 wordt de strijd om de Johan Cruijff Schaal in het stadion van de landskampioen gespeeld. Ajax heeft zaterdag de kans om de trofee voor de negende keer te veroveren. PSV is recordhouder met elf gewonnen schalen.

Johan Cruijff Schaal Johan Cruijff Schaal Lees meer over de Johan Cruijff Schaal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen