Bakker in actie op WK onder 17 in Uruguay

KNVB Media
KNVB Media
7 november, 14:06

Nicolet Bakker is assistent-scheidsrechter op het WK onder 17 in Uruguay. - Foto: KNVB Media

Nicolet Bakker is door FIFA aangesteld als één van de assistent-scheidsrechters voor de FIFA U-17 Women’s World Cup. De mondiale eindronde voor speelsters onder 17 jaar vindt van 13 november tot en met 1 december plaats in Uruguay.

Bakker moest hard werken om op tijd fit te zijn voor het WK onder 17. Ze beviel half juli van haar tweede kind en moest zes weken verplichte rust houden. Op 16 oktober wachtte echter al de verplichte FIFA-fitheidstest. Bakker zette alles op alles om weer topfit te worden en slaagde glansrijk voor de conditietest. 

Kandidatenlijst WK 2019

Bakker heeft sinds 2008 haar internationale FIFA-badge als assistent-scheidsrechter. Ze was eerder actief op grote titeltoernooien, met als hoogtepunt WEURO 2017 in eigen land waar ze de enige Nederlandse vertegenwoordiging in de arbitrage was. De Harderwijkse hoopt volgend jaar te worden uitgenodigd voor het WK in Frankrijk. Om op de kandidatenlijst te blijven staan, had Bakker dit kalenderjaar deelname aan een groot toernooi nodig.   

Aan het WK onder 17 in Uruguay doen zestien landen mee. Nederland is niet van de partij. De speelsteden zijn Colonia del Sacramento, Maldonado en Montevideo. 

#zijfluittopInteresse om ook actief te zijn in de arbitrage? Kijk dan hier.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven