Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kevin Blom fluit beladen stadsderby in Saoedi-Arabië

KNVB Media
KNVB Media
30 januari 2017, 11:36

Kevin Blom fluit vrijdag in de Saudi Pro League. - Foto: KNVB Media

Scheidsrechter Kevin Blom vertrekt deze week naar Saoedi-Arabië om daar eenmalig een competitiewedstrijd te leiden. De arbiter heeft vrijdag de leiding over de stadsderby tussen Al Ittihad  en Al-Ahli, die in Jeddah wordt gespeeld.

Voormalig toparbiter Howard Webb, momenteel hoofd scheidsrechterszaken van de Saoedische voetbalbond, diende bij de KNVB een verzoek in om Blom aan te kunnen stellen voor deze beladen wedstrijd. De KNVB heeft het verzoek van Webb gehonoreerd.

Blom krijgt in het King Abdullah Sports City Stadion aan de zijlijnen assistentie van Bas van Dongen en Joost van Zuilen.

Stadsrivalen

Al-Ahli is regerend landskampioen en de huidige nummer twee op de ranglijst van de Saudi Pro League. Al-Ittihad staat derde, met twee punten achterstand op de stadsrivaal.

Het komt vaker voor dat Nederlandse scheidsrechters worden aangesteld voor 'lastige' wedstrijden in buitenlandse competities. Twee jaar geleden had Björn Kuipers in het Saoedische koninkrijk de leiding over dezelfde stadsderby. Kevin Blom floot op zijn beurt in 2011 de beladen derby in Egypte tussen Al-Ahly en Zamalek.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen