Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kuipers fluit Hongarije-Zwitserland in WK-kwalificatie

KNVB Media
KNVB Media
26 september 2016, 16:53

Björn Kuipers gaat met zijn vaste team naar Boedapest. - Foto: KNVB Media

Voor het Nederlands elftal wachten er in oktober twee WK-kwalificatieduels - met Wit-Rusland en Frankrijk, maar ook scheidsrechter Björn Kuipers komt in die periode in actie. Hij is door FIFA aangesteld als arbiter bij de wedstrijd tussen Hongarije - Zwitserland, die vrijdag 7 oktober in Boedapest wordt gespeeld.

Kuipers wordt aan de zijlijnen terzijde gestaan door zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Pol van Boekel is de vierde official in de Groupama Aréna. Voor Kuipers is het de negende keer dat hij een aanstelling in de WK-kwalificatie krijgt. Hij floot tot dusver al 115 internationale wedstrijden.

Zwitserland klopte Portugal

Zwitserland is na één speelronde koploper in groep B van de WK-kwalificatie. In eigen huis waren de Zwitsers eerder deze maand met 2-0 te sterk voor nieuwbakken Europees kampioen Portugal. Hongarije begon zwak aan de kwalificatiecampagne voor het WK 2018 door op de Faeröer doelpuntloos gelijk te spelen.

Zes jaar geleden floot een Nederlandse arbiter voor het laatste een thuiswedstrijd van Hongarije. Bas Nijhuis leidde in november 2010 de oefeninterland Hongarije - Litouwen (2-0) tot een goed eind.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen