Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ook Europese optredens voor Makkelie en Gözübüyük

KNVB Media
KNVB Media
26 september 2016, 10:33

Serdar Gözübüyük fluit donderdag voor de 34e keer in zijn carrière een internationale wedstrijd. - Foto: KNVB Media

Scheidsrechters Danny Makkelie en Serdar Gözübüyük gaan deze week Europa in. Zij zijn door UEFA aangesteld om een wedstrijd te leiden in respectievelijk de Champions League en Europa League. Eerder werd al bekend dat Bas Nijhuis dinsdag het Champions League-duel Sevilla - Olympique Lyon fluit.

Danny Makkelie is woensdag met zijn team actief in de Champions League.

Makkelie moet een dag later in het Emirates Stadium in Londen aan de bak voor de CL-ontmoeting in groep A tussen Arsenal en FC Basel. Het is voor beide ploegen de tweede wedstrijd in de groepsfase van het kampioenenbal. Makkelie krijgt aan de zijlijnen assistentie van Mario Diks en Hessel Steegstra. De vierde official is Jan de Vries, terwijl Kevin Blom en Jochem Kamphuis naast beide doelen als vijfde en zesde official fungeren.

Voor Makkelie wordt het zijn 47e wedstrijd in internationaal verband en de negende keer dat hij een duel in de Champions League leidt. De laatste Nederlandse arbiter die een thuiswedstrijd van Arsenal floot was Bas Nijhuis, vorig jaar in de Champions League met het Griekse Olympiakos als tegenstander.

Europa League

In de Europa League is Serdar Gözübüyük aangewezen om het duel tussen Schalke 04 en Red Bull Salzburg in goede banen te leiden. De confrontatie in groep I wordt donderdag in Gelsenkirchen gespeeld. Het team van Gözübüyük bestaat verder uit de assistenten Dave Goossens en Bas van Dongen, Joost van Zuilen (vierde man) en Dennis Higler en Siemen Mulder (vijfde en zesde official).

Gözübüyük fluit donderdag voor de 34e keer een internationale wedstrijd. Daarvan was hij elf keer eerder als arbiter in de Europa League actief.  Pol van Boekel was de laatste Nederlander die een thuisduel van Schalke 04 heeft gefloten, vorig jaar oktober tegen Asteras Tripolis.

Bas Nijhuis Bas Nijhuis Bas Nijhuis fluit dinsdag het Champions League-duel Sevilla -Olympique Lyon.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen