Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB bundelt krachten met partner SAS

KNVB Media
KNVB Media
27 augustus 2015, 15:06

Foto:

De KNVB heeft een partnership gesloten met SAS, specialist in Business Analytics. Binnen de samenwerking richten de partijen samen een Voetbal Intelligence-platform in. Hiermee kan de KNVB eenvoudiger gegevens verzamelen, analyseren en op basis daarvan zijn doelgroepen beter van dienst zijn.

 

"De KNVB zet zich in voor een leven lang voetbal voor iedereen, daarbij is het belangrijk om de voetballer en de voetballiefhebber goed te begrijpen", vertelt Jean Paul Decossaux, directeur commerciële zaken betaald voetbal bij de KNVB. "We zochten daarom een partner die dit voor ons mogelijk kon maken en hebben die met SAS gevonden."

Voetbal Intelligence Platform

Met het Voetbal Intelligence-platform van SAS is de KNVB in staat de verschillende voetbaldoelgroepen beter te leren kennen en zo de individuele voetballer of vrijwilliger persoonlijker te bedienen. Decossaux: "Ook hopen we nieuwe inzichten te krijgen en te ontdekken in welke behoeften we nog kunnen voorzien."

SAS is sinds 1 januari 2014 verbonden aan de KNVB middels een database consortium. Vanaf 1 juli is de samenwerking geïntensiveerd en vanaf heden faciliteert SAS het Voetbal Intelligence-platform. Karel Kinders, managing director van SAS Nederland, legt uit: "We zijn verheugd om via het partnership met de KNVB een bijdrage te kunnen leveren aan meer persoonlijke voetbalervaring voor de verschillende doelgroepen. Evenals andere organisaties heeft de KNVB veel data tot zijn beschikking. Deze kan door het toepassen van analytics onder meer gebruikt worden om trouwe fans en vrijwilligers beter te bedienen en om te kijken welke activiteiten verder geoptimaliseerd kunnen worden. Het Voetbal Intelligence-platform speelt daarmee een belangrijke rol in de ontwikkeling van de KNVB."

SAS deed al ruime ervaring op met de inzet van analytics in sport bij verschillende Noord-Amerikaanse organisaties zoals honkbalteam The New York Mets en het Canadese ijshockeyteam The Maple Leafs. Kinders: "We zijn trots dat we deze kennis en ervaring nu ook kunnen inzetten om het voetbal in Nederland naar een hoger niveau te tillen."

Over SAS

SAS is specialist op het gebied van Business Analytics software en dienstverlening, en de grootste onafhankelijke business intelligence leverancier. Met innovatieve oplossingen binnen een geïntegreerd raamwerk, helpt SAS sinds 1976 haar klanten op meer dan 75.000 locaties hun prestaties te verbeteren en waarde te creëren door sneller, betere beslissingen te nemen.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen