Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

SAS en KNVB #11 werken samen aan innovatie van het Nederlandse voetbal

KNVB Media
KNVB Media
18 juni 2020, 12:45

SAS gaat een partnership aan met #11, het voetbal innovatiecentrum van de KNVB - Foto: KNVB Media

SAS gaat een partnership aan met #11, het voetbal innovatiecentrum van de KNVB. De samenwerking bestaat uit innovatieve projecten om de toekomst van het Nederlandse voetbal sneller, effectiever en succesvoller te maken.

#11 is de plek op de KNVB Campus in Zeist waar organisaties uit het voetbal, het bedrijfsleven en de wetenschap samenwerken aan nieuwe ontwikkelingen.

Voetbal Intelligence Platform

SAS is een belangrijke internationale speler op het gebied van analytics en artificial intelligence. Het bedrijf werkt al een aantal jaar samen met de KNVB, onder andere aan de ontwikkeling van het Voetbal Intelligence Platform, waarmee inzicht wordt verkregen in de wensen, behoeften en het gedrag van de verschillende voetbaldoelgroepen. Daarnaast sluit voor SAS het innovatiecentrum van de KNVB perfect aan bij hun D[N]A Lab-initiatief; een open innovatieplatform en ecosysteem voor bedrijven, startups en scale ups. 

Voetbal Intelligence Platform Voetbal Intelligence Platform Bekijk hier het Voetbal Intelligence Platform.

Jean Paul Decossaux, directeur commercie: “Mooi om te zien dat we nu een verdiepingsslag maken in onze samenwerking met SAS, die zich aansluit bij onze innovatiehub #11, waar we op innovatieve wijze samenwerken aan de toekomst van het Nederlandse voetbal.”

Heere Blokhuis, Managing Director SAS Benelux: “We zijn ontzettend trots dat SAS zich kan aansluiten bij #11. We zien #11 als een mooi ecosysteem van organisaties uit het bedrijfsleven, de wetenschap en sport die samenwerken aan nieuwe ontwikkelingen en innovaties in het Nederlandse voetbal.”

SAS Virtual Friday

Het innovatievraagstuk is op dit moment bijzonder actueel. Hoe ziet de voetbalwereld er post-corona uit en hoe zit het met de digitalisering van het voetbal? Dit onderwerp - en andere - bespreken we op 26 juni tijdens SAS Virtual Friday Live vanuit #11. In deze live talkshow met als thema “Thriving in The Never Normal”, gaan Heere Blokhuis van SAS en Techionista’s Vivianne Bendermacher in gesprek met o.a. Gijs de Jong, Secretaris Generaal van de KNVB en directeur EURO 2020. Andere tafelgasten zijn inspirerende sprekers van Deloitte, Amsterdam UMC, LinkedIn, Zilveren Kruis, ManpowerGroup en The Next Web. 

Aanmelden Aanmelden Meld je hier aan voor de SAS Virtual Friday Live.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen