Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB gaat samen met Essent voor een volle clubkas en een lage broeikas 

KNVB Media
KNVB Media
27 september 2018, 8:58

KNVB en Essent trekken samen op om de sportparken te verduurzamen. - Foto: KNVB Media

Het energieverbruik van amateurvoetbalverenigingen moet de komende vier jaar met 50 procent omlaag. Dat spekt de clubkas en helpt het milieu. Om dat te bereiken heeft de KNVB een nieuwe club opgericht: De Groene Club. Energieleverancier Essent helpt als partner van de voetbalbond deze doelstelling te behalen. "We hebben met Essent afgesproken dat zij de Best Value aan al onze verenigingen en leden leveren; de beste en de nieuwste maatregelen tegen een altijd scherpe prijs, hoge kwaliteit en met de juiste kennis en service. We gaan de samenwerking met Essent voor 4 jaar aan."

De Groene Club gaat amateurverenigingen helpen hun sportcomplex te verduurzamen. Na vier jaar kunnen de 2.500 clubs samen jaarlijks 17,5 miljoen euro besparen voor de clubkas en is het milieu gebaat bij een verminderde CO2-uitstoot van 80 miljoen kilo.  De verduurzaming van sportclubs kan bewerkstelligd worden door gebruik te maken van ledverlichting, zonnepanelen, zonneboilers en isolatie. Dat is goed voor de clubkas én goed voor het milieu.

Totaaloplossing via één aanspreekpunt

 "Energie is een grote kostenpost waar clubs gemiddeld 7.000 euro per jaar op kunnen besparen met duurzame maatregelen", zegt Jean Paul Decossaux, commercieel directeur van de KNVB. "Maar hoe begin je daarmee? Dat is best lastig voor vrijwilligers. Er is zoveel informatie. Via De Groene Club wordt het hen makkelijker gemaakt. Een aanspreekpunt helpt de verenigingen met een betrouwbare totaaloplossing van energie-, subsidie- en financieringsadvies tot en met installatie en onderhoud."

Sander Leenders (links) en Jean Paul Decossaux bekrachtigen de samenwerking tussen Essent en KNVB.

Energieleverancier Essent omarmt de Groene Club. “Essent wil de CO2-uitstoot van haar klanten helpen verminderen: 20 procent minder in 2025", zegt Sander Leenders, directeur Energie+ bij Essent. "Daarmee dragen we bij aan het halen van de klimaatdoelen uit het Klimaatakkoord. Niet alleen bij de clubs ook bij de 1,2 miljoen leden van de KNVB liggen er veel mogelijkheden om de woonomgeving te verduurzamen. Samen met onze installatiebedrijven, de KNVB en de Groene Club maken we dat voor iedereen toegankelijk en betaalbaar."

De Groene Club De Groene Club Meer weten? Ga naar degroeneclub.nl

Voor de teams van morgen

De KNVB Campus stuurt graag vrijblijvend informatie of een passend voorstel. Vul de gegevens in op onderstaand contactformulier en er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen