Ed Pelsterpark (Amsterdam) is tofste pleintje van Nederland

KNVB Media
KNVB Media
6 juli, 12:41
13:23

Soufiane Touzani ging in heel Nederland op zoek naar het tofste voetbalpleintje. - Foto: KNVB Media

Soufiane Touzani trok de afgelopen weken met zijn dreamteam van talentvolle straatvoetballers door Nederland op zoek naar het tofste pleintje. Dat er in het playstation-tijdperk nog op zoveel plekken wordt gevoetbald, stemde hem zeer vrolijk. Maar er kan er maar een de tofste zijn en dat is volgens Rotterdammer Touzani het Ed Pelsterpark in Amsterdam - IJburg.

Najib staat verlegen naast zijn grote held Soufiane Touzani. Samen hangen ze het bordje 'Tofste pleintje van Nederland' op. Najib, die om de hoek woont, had het pleintje in het Ed Pelsterpark aangemeld, maar hij kan haast niet geloven dat zijn pleintje het tofste is. "Sliedrecht was ook tof", fluistert hij in de microfoon. "En Apeldoorn ook." Via Instagram heeft hij nu contact met Marijn uit Sliedrecht. Pleintjes verbinden. 

Najib kan haast niet geloven dat zijn pleintje het tofste van Nederland is.

Remix kids

Touzani legt uit waarom het pleintje in Amsterdam net won. "Dit was verreweg het drukste pleintje, maar dat is niet het belangrijkste. Dit is echt een pleintje is voor iedereen. Het is 'remix kids': Een beetje Marokkaans, een beetje Nederlands, een beetje Turks, Antilliaans... Maar vooral: Amsterdams!"

Als ik dit bord zie hangen ... kippenvel man

En het pleintje in het Ed Pelsterpark is meer dan een plek om te voetballen. Het speelt een belangrijke rol in de wijk. Zo krijgen buurtmoeders hier elke maandagavond voetbaltraining van de jongeren Sinan Kelebek is de oprichter van SK Buurtcoaching. De prijs ontroert hem. "We zijn hier in 2010 begonnen. Het was niet zo'n fijne buurt. Een Cruijf Court is zelfs weggehaald vanwege de overlast. En als ik dan nu dit bord hier zie hangen… kippenvel man, echt kippenvel."

Als Soufiane Touzani het zegt, dan is het zo.

 Maar hoe blijf je het tofste pleintje? Daar moet Sinan even over nadenken. Je geeft heel veel verantwoordelijk mee. Niet alleen aan mij maar ook aan de kinderen. Maar eigenlijk moeten we gewoon doen wat we nu al doen. Respect voor elkaar. Het plein voor iedereen houden. Dan gaat het wel lukken." 

Only Football

Only Football is the place to be voor de echte voetbalfan. Soufiane Touzani gaat samen met verschillende voetbal co-hosts op avontuur in de Nederlandse voetbalwereld. Op Only Football kan je onder andere de gaafste tricks en tips vinden, en de zoektocht naar de nieuwe ballenjongens en -meiden. Natuurlijk worden er door onze hosts ook challenges gedaan, gaan we op reis en volgen de wedstrijden van het Nederlands elftal. 

Only FootballGa voor de gaafste tips en tricks naar het YouTube-kanaal van Only Football.

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven