Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Touzani en de KNVB samen sterk voor straatvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
17 april 2018, 17:00

Soufiane Touzani gaat op zoek naar straatvoetbaltalent én de tofste pleintjes van Nederland. - Foto: KNVB Media

De KNVB en Soufiane Touzani slaan de handen ineen om meer kinderen op straat te laten voetballen en in beweging te krijgen. De KNVB zet zich al tien jaar in voor het straatvoetbal in Nederland, om zo voor nog meer spelplezier bij de jeugd te zorgen.

Touzani voetbalt al sinds jonge leeftijd op hoog niveau en staat vanaf zijn achttiende als ‘professioneel’ straatvoetballer bekend. Met zijn YouTube-kanaal enthousiasmeert hij wekelijks honderdduizenden kinderen met toffe trucjes en inspirerende voetbalplekken.

Het jaarlijkse hoogtepunt van het KNVB Straatvoetbal zijn de NK 4x4 finales (leeftijdscategorie 10 tot en met 15 jaar). Deze finales vinden plaats op zaterdag 7 juli in de Jaarbeurs van Utrecht, tijdens het FOX Sports & Eredivisie Voetbalfestival. Een dag vol straatvoetbal, waarin skills, panna's, akka's en briljante goals uiteraard centraal staan. Ben jij tussen de 6 en 14 jaar en helemaal gek van straatvoetbal? Dan mag jij deze dag in de Jaarbeurs niet missen!

Voetbalfestival.nl Voetbalfestival.nl Kijk hier voor meer informatie.

Leuke acties

In aanloop naar dit NK straatvoetbal hebben de KNVB en Touzani een aantal leuke acties bedacht om kinderen enthousiast te krijgen voor het straatvoetbal en om talenten te vragen zich in te schrijven voor het NK. Eén van de acties is dat Touzani en zijn straatvoetbalteam Los Barrenderos bij een aantal gemeenten langsgaat voor een voetbalshow. Deze gemeenten hebben zich vooraf aangemeld bij de KNVB voor een materialenpakket met ballen, hesjes en boarding.

Touzani op zoek naar het tofste voetbalpleintje van Nederland.

Een tweede actie is een YouTube-serie op het ING Only Football kanaal. Touzani gaat in deze achtdelige serie op zoek naar straatvoetbaltalent én de tofste pleintjes van Nederland! Gemotiveerde kinderen kunnen Touzani en zijn dreamteam op bezoek krijgen.

Met de hashtag #tofstepleintje kunnen zij via socials Touzani oproepen eens bij hun lokale plein op bezoek te komen. Uit alle inzendingen selecteert Touzani zes pleintjes om uiteindelijk na een dagje de sfeer geproefd te hebben een definitieve winnaar te bepalen. Dit wordt hét tofste pleintje van Nederland! De verhalen en de zoektocht van Touzani naar talent en het tofste pleintje zijn vanaf vandaag (dinsdag) te volgen via de YouTube-pagina ING Only Football.

ING Only Football ING Only Football Ga direct naar het YouTube-kanaal.

Volg je voeten

Een uitnodiging aan alle jongens en meiden om te ontdekken wat voetbal hen kan brengen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen