Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

G-voetballers krijgen training van bekende voetbaltrainers

KNVB Media
KNVB Media
5 augustus, 12:00
2:13

Op diverse locaties in Nederland kregen G-voetballers professionele training van coaches uit het betaald voetbal. - Foto: KNVB Media

Circa 600 G-voetballers hebben woensdag de dag van hun leven gehad. Bekende (hoofd)trainers van de Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s) uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie én de bondscoach van Jong Oranje gingen tijdens Coaches on Tour op bezoek bij 35 lokale amateurverenigingen. De trainers verzorgden daar een professionele training voor de G-voetballers.

Coaches on Tour is een initiatief van Coaches Betaald Voetbal (CBV), in samenwerking met KNVB en Fonds Gehandicaptensport. Jaarlijks wordt er op BVV Barendrecht het CBV G-voetbaltoernooi georganiseerd. In verband met corona is het dit jaar niet mogelijk om een feestelijke en sportieve voetbaldag te organiseren op één locatie. Daarom heeft CBV met Coaches on Tour een alternatief voor de G-voetballers georganiseerd.

Aan de slag!

Iedereen een winnaar

De BVO’s waren gekoppeld aan een lokale voetbalvereniging in de regio. De (hoofd)trainers gingen op bezoek bij de clubs en verzorgden een training. Maar liefst 600 G-voetballers deden met trots mee en ervaarden hoe het is om te trainen als profvoetballer.

“Geweldig om hier te zijn,” aldus Erwin van de Looi, bondscoach van Jong Oranje. “Normaliter zijn wij elk jaar te vinden op de velden van BVV Barendrecht. Met dit alternatief vanuit CBV kunnen wij de G-voetballers alsnog een mooie dag geven. Er is zoveel plezier. Iedereen is een winnaar!”

G-voetbal G-voetbal Meer informatie over G-voetbal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen